Voetreflex methode

De methode die ik toepas is de fysioreflex therapie die door Manda Bergsma ontwikkeld is. Zij heeft elementen uit de accupunctuur en fysiotherapie gecombineerd in de voetreflex. Het lichaam wordt als een samenwerkend geheel gezien waarbij altijd naar balans gezocht wordt. Met dit als uitgangspunt wordt een klachtgerichte therapie toegepast.

Intake
Voorafgaand aan een klachtenbehandeling bespreken we de klacht waar je voor komt en nemen we een vragenlijst door die kan helpen om tot een goed behandelplan te komen. We bespreken het behandelplan. De behandelvoorwaarden vind je op de site bij tarieven. Voor een 1e kennismaking met klachtenbehandeling hebben we ongeveer 75 min. nodig.

Klachtenbehandeling
Je kunt voor (bijna) alle klachten bij de Voetreflexpraktijk Influunt terecht.
Een behandeling bestaat uit:
– korte bespreking van de klacht en voortgang van het behandelplan
– reiniging van de voeten en warming up massage
– klachtgerichte fysioreflextherapie
– voor de afvoer van afvalstoffen is het goed on veel te drinken en krijg je water aangeboden.
De duur van de behandeling hangt af van het aantal te behandelen reflexzones en duurt gemiddeld 45 tot 75 min. Afhankelijk van de klacht zullen er na de intake met 1e behandeling vaak nog 3 tot 7 behandelingen nodig zijn voor een goed resultaat. Bij voorkeur in een reeks van 1x per week te behandelen. Soms is het verstandig om met langere tussenposes of voor een onderhoudsbeurt terug te komen.

Ontspanningsbehandeling
Om te ontspannen en de energie weer lekker door te laten stromen kun je kiezen uit 2 behandelingen:

Ontspanningsmassage*
Bij deze behandeling starten we met een voetenbadje en een uitgebreide warming up massage. Daarna behandelen we de voetzones ter bevordering van ontspanning en energiedoorstroming. Na deze behandeling voel je je heerlijk ontspannen en energiek. Een intake is niet noodzakelijk. De duur van deze behandeling is ongeveer 45 minuten.

Metamorfosebehandeling*
Bij deze behandeling starten we met een voetenbadje. Daarna starten we met een strijkende beweging op de voeten, gevolgd door de handen. We sluiten af met een lichte massage van het hoofd. Wanneer je deze behandeling hebt ondergaan voel je je volledig ontspannen en rustig. Deze behandeling kan ook helpen bij hormonale-, mentale- en pijnklachten en is altijd toepasbaar. Een intake is niet noodzakelijk. De duur van de behandeling is ongeveer 60 min.

* Indien een behandeling wordt ingezet als ontspanningsbehandeling wordt dit niet vergoed door je verzekering.